Arresleetocht 2012

Voor 11e keer sfeervolle winterse tocht in Heesch

Arrensleeëntocht op Tweede Kerstdag

Heesch- Hoefgetrappel en klingelende belletjes zullen dit jaar op 2e kerstdag (zondag 26 december) in de stille straten van Heesch klinken.. Ver van te voren kondigt de arrensleeentocht zijn komst al aan.

Nu in 2012 is de deelname behoorlijk uitgegroeid en komen de rijders vanuit geheel Bernheze en daarbuiten. Er zullen dit jaar 20 arresleeën te zien zijn, met een bemanning van ongeveer drie personen (De meeste geheel in kerstsfeer gekleed) komt het aantal persoonlijke deelnemers al gauw uit op tachtig. Allerlei soorten paarden van shetlander tot belgisch trekpaard werden ingespannen om deze arresleeën trekken. Elk jaar is er veel belangstelling voor de arresleetocht.

De arresleetocht word vooraf gegaan door de sponsorwagen met muziek.

Startpunt van de tocht is bij Stal de Flierefluiter aan de Wijststraat in Heesch, Vanaf 11.00 uur vertrekt de stoet richting het centrum van Heesch waar we rond 13.00 uur pauze houden bij Huize Heelwijk te Heesch
Nadat alle ‘Kerst’menners met hun Kerstmannen hebben genoten van de lunch gaan ze terug naar de Wijst in Heesch.

Wie wil, kan tegen een geringe vergoeding meerijden. Ook wie zelf in het bezit is van een arrenslee, kan meerijden in de tocht. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij Adriaan de Wit via telefoon (06) 51 88 03 85.

Klik hier voor de routebeschrijving