Arrensleetocht 2017

Voor 17e keer sfeervolle winterse tocht in Heesch

Arrensleeëntocht op Tweede Kerstdag

Heesch- Hoefgetrappel en klingelende belletjes zullen dit jaar op 2e kerstdag (zondag 26 december) in de stille straten van Heesch klinken.. Ver van te voren kondigt de arrensleeentocht zijn komst al aan.

Nu in 2017 is de deelname behoorlijk uitgegroeid en komen de rijders vanuit geheel Bernheze en daarbuiten. Er zullen dit jaar 25 arresleeën te zien zijn, met een bemanning van ongeveer drie personen (De meeste geheel in kerstsfeer gekleed) komt het aantal persoonlijke deelnemers al gauw uit op tachtig. Allerlei soorten paarden van shetlander tot belgisch trekpaard worden ingespannen om deze arresleeën trekken. Elk jaar is er veel belangstelling voor de arrensleetocht.

De arrensleetocht wordt vooraf gegaan door de sponsorwagen met muziek.

Startpunt van de tocht is bij Stal de Flierefluiter aan de Wijststraat in Heesch, Vanaf 11.00 uur vertrekt de stoet richting het centrum van Heesch waar we rond 14.00 uur pauze houden bij Huize Heelwijk te Heesch
Nadat alle ‘Kerst’menners met hun Kerstmannen hebben genoten van de lunch gaan ze terug naar de Wijst in Heesch.

Als u zelf in het bezit bent van een arrenslee, kan u meerijden in de tocht. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij Nancy de Wit (06-51514082).

Klik hier voor de routebeschrijving